پروتکل سریال RS485

معرفی RS485

RS485 یک پروتکل سریال برای انتقال داده می باشد، این پروتکل که ارتقا یافته‌ی RS232 است، بیشتر در صنعت استفاده می‌شود و تشابه زیادی با RS232 دارد.

در پروتکل RS485 بر مبنای خطوط دیفرانسیلی استفاده می شود، یعنی داده موجود از طریق دو خط ارسال می‌شود و اگر نویز در محیط موجود باشد، بر روی هر دو خط تاثیر می‌گذارد و قادر به این نیست که تغییری در آن ایجاد کند:

در حالت 4سیم، 2 سیم برای ارسال و 2سیم برای دریافت (پروتکل RS232) اگر ما 2سیم را حذف کنیم بدین صورت که ارسال و دریافت را بر روی 2سیم داشته باشیم RS485 بوجود می‌آید.

در RS485 به دلیل استفاده از خطوط دیفرانسیلی می‌توان فاصله دوسیم را تا 1200متر افزایش داد، که حداکثر سرعت انتقال داده 100 کیلو بیت بر ثانیه است.

در فاصله های کم مثلا 10متر سرعت تا 3.5 مگا بیت بر ثانیه افزایش خواهد داشت.

استفاه از واحد Usart  در سری at91sam به سادگی و با نوشتن عدد 1*0 در رجیستر US_MR میسر است. در این شرایط واحد usart در حالتی میان حالت سنکرون و اسنکرون راه اندازی می‌شود، در این حالت پایه ی RTS در نقش پایه ENک ه در مدار بالا آورده شده ظاهر شده ونقش سوئیچ کردن مبدل در حالت های ارسال و دریافت را بر عهده میگیرد:

در حالت RS485 نیز مانند سایر حالت‌های قبلی، بیت اول مربوط به شروع کار، 8 بیت بعدی داده موجود روی باس و بیت آخر بیت تشخیص خطا می باشد:

برای درایو کردن پورت RS485 قطعات مختلفی ارائه شده است که می‌توان تراشه‌های MAX485 ، MAX483 ، MAX481 ، MAX1487 ، MAX487 اشاره کرد.

در RS485 ارتباط به صورت (Half duplex )می‌باشد، یعنی دستگاه در آن واحد یا فرستنده است یا گیرنده. به دلیل اینکه خط ارسال و دریافت اطلاعات یکی است، و اطلاعات به صورت Master و Slave انجام می‌شود. Slave ها نمی‌توانند سرخورد کاری انجام دهند بلکه این Master ها هستند که در زمان بندی‌های خاصی آدرس Slave ها را پشت سرهم می فرستند وبا آنها ارتباط برقرار می کنند، که البته نرم افزار این سیستم ها بسته به نیاز پروژه و سلیقه طراح قابل طراحی است.

در استاندارد RS485 خروجی Slave ها باید در حالت tri-state (حالت امپدانس بالا) باشدتا روی خط و روی Master ها اثر نگذارد و زمانی که قرار است داده‌ای ارسال کند، به خط متصل شود.

در مورد Master ها بدین صورت است که زمانی باید فعال شود که قرار است از Slave ها دادهای بگیرد.

استاندارد RS485 چیست؟

RS485 استاندارد ارتباط از راه دور برای ارتباطات سریالی بین دستگاه ها می‌باشد.که این استاندارد قراردادی است که به دستگاه ها این اجازه را می‌دهدبا داشتن این استاندارد به هم متصل شوند.

این پروتکل نسخه به روز شده‌ای RS232 ست. RS232 اجازه ارتباط بین دو دستگاه را می دهد، ولی RS485 اجازه ارتباط بیش از دو دستگاه را فراهم می‌آورد.

RS485 این اجازه را می‌دهد که تعدادی دستگاه (حداکثر 32 دستگاه)به صورت نیم دوطرفه (Half duplex) به وسیله دو سیم به هم تابیده شده (دیفرانسیلی) ارتباط داشته باشد که فاصله آنها می تواند حداکثر 1200 متر باشد. که کمیت فاصله و تعداد دستگاه‌ها به وسیله تکرار کننده‌ها قابل توسعه است.

استاندارد RS485 چگونه کار میکند؟

اطلاعات به صورت تفاضلی توسط دو سیم به هم تابیده شده منتقل می‌شود.

خصوصیت سیگنال‌های تفاضلی، ایمنی بالا در مقابل نویز می‌باشد و هم می‌توان فاصله زیادی بین دستگاه‌ها داشت.

یک شبکه RS485 به دو صورت قابل پیکر بندی است، دو سیم و چهارسیم در شبکه دو سیم فرستنده و گیرنده هر دستگاه به دو سیم اتصال دارند.

شبکه چهار سیم یک فرستنده‌ی Master به گیرنده‌های Slave توسط یک جفت سیم متصل هستند.

فرستنده های Slave به وسیله‌ی یک جفت سیم دیگر به گیرنده Master وصل هستند.

در این پیکر بندی دستگاه ‌ها دارای آدرس هستندکه هر دستگاه می تواند به صورت مستقل به شبکه وصل شود.

در یک زمان فقط یک دستگاه می‌تواند از خط استفاده کند، بنابراین بقیه‌ی دستگاه‌ها باید در زمان دارای مد یا حالت امپدانس بالا باشند.

ارتباط دو سیم یا چهار سیم؟

شبکه‌های دو سیم RS485 دارای مزیت‌های قیمت کمتر و توانایی ارتباط داخلی گره‌ها (دستگاه‌ها) می‌باشند.

شبکه‌های چهارسیم دارای ارتباط دو طرفه‌ی کامل‌اند (Full Duplex) که جریان اطلاعات در دو طرف جاری می‌باشد که دارای محدودیت در موقعیت Master و Slave هستند ( برای مثال یک دستگاه Master اطلاعات را از یک دستگاه Slave انفرادی درخواست می کند.) همچنین دستگاه‌های Slave نمی توانند با هم در ارتباط باشند

منبع:وبلاگ مهندسی کنترل www.controller.blog.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *