نسخه پشتیبان / Backup

تهیه نسخه پشتیبان و بکاپ (Backup)؛ بک آپ گیری به فرایند گفته می‌شود که تهیه نسخه کپی از داده‌ها و ذخیره آنها گفته می‌شود. تهیه بک آپ از اطلاعات هاست برای محافظت از اطلاعات شرکت یا وب‌سایت و بازیابی آن در زمان از دست رفتن داده‌های اصلی اهمیت حیاتی دارد. با حفظ نسخه بک آپ در محلی دیگر، می‌توان از رخ دادن یک فاجعه برای کسب‌وکار جلوگیری کرد.

این فرآیند تا حدی اهمیت دارد که روز 31 مارس (March) به عنوان روز جهانی بکاپ (Backup) نام گذاری شده است و در این روز تمامی فعالان شبکه های کامپیوتری و حوزه فناوری اطلاعات به گرفتن نسخه پشتیبان و Backup توصیه می کنند. 

پشتیبان گیری یا Backup :

BackUp یا نسخه ی پشتیبان، نسخه‌ی کپی شده اطلاعات شما است که در محلی جداگانه ذخیره سازی می شود.

پشتیبان‌گیری اطلاعات به چه معناست؟

پشتیبان گیری اطلاعات یعنی همان تهیه بک آپ یا نسخه پشتیبان و برای زمانی که به هر دلیلی اطلاعات اصلی شما صدمه ببینند و یا از بین بروند قابل استفاده است و به همین دلیل اهمیت بالایی دارد.

سایت ذخیره سازی CloudWards در نمودار آماری خود اعلام نمود، از دلایل رایج از دست رفتن اطلاعات، مواردی مانند مشکلات و خرابی‌های سخت افزاری یا سیستمی (۴۴ درصد)، خطای انسانی (۳۲ درصد)، خرابی نرم افزار (۱۴ درصد) و ویروس های کامپیوتری (۷ درصد) است.

نکات مهم در تهیه BackUp :

سایت CloudWards به این نکته اشاره می‌کند که شرکت‌ها می بایست مولفه امنیت را جزو مولفه‌های مورد نظر هنگام تصمیم گیری برای انتخاب ارائه دهنده سرویس ابری در نظر بگیرند و پیشنهاد می‌دهد یک ارائه دهنده سرویس بک آپی را انتخاب کنید که https را پشتیبانی می‌کند و به مالک اطلاعات، کلید رمزگذاری خصوصی ارائه می‌دهد. همچنین ارائه دهنده بکاپ می‌بایست از سیستم رمز گذاری SSL برای انتقال اطلاعات استفاده کند و فایل‌های آپلود شده می بایست به وسیله رمز AES-256 بیتی رمزگذاری شود.

پروتکل https چیست؟

پروتکل امن انتقال ابرمتن یا HTTPS ( Hypertext Transfer Protocol Secure) یک پروتکل ارتباطی برای انتقال امن اطلاعات در شبکه‌های کامپیوتری است که به صورت خاص در اینترنت استفاده می‌شود. HTTPS شامل یک ارتباط بر روی پروتکل انتقال ابرمتن است که توسط امنیت لایه انتقال رمزگذاری می‌شود. مهم‌ترین اهداف استفاده از HTTPS اصالت‌سنجی وبگاه، حفاظت از حریم خصوصی و یکپارچگی داده‌های انتقالی است.

در ابتدا از این پروتکل فقط برای انجام تراکنش‌های بانکی، ارسال ای‌میل‌های مهم و کارهای حساس دیگر بر روی وب جهانی استفاده می‌شد اما با گذشت زمان، استفاده از آن بیشتر و بیشتر می‌شود.

امن کردن ارتباطات کاربران، شناسایی وبگاه‌های معتبر و مخفی کردن هویت کاربران از جمله استفاده‌های نوین این پروتکل است. البته باید توجه داشت که امنیت کامل کاربران تنها در صورتی تأمین می‌شود که تمامی محتویات وبگاه از طریق همین پروتکل منتقل شود. منابعی مانند فایل‌های اسکریپت، کوکی‌ها و غیره نمونه‌هایی هستند که انتقال غیرامن آن‌ها تهدید امنیتی محسوب می‌شود.

رمزنگاری SSL چیست؟

همان طور که گفتیم اطلاعاتی که به طور معمول در صفحات وب رد و بدل می‌شوند در بستر پروتکل HTTP (مخفف Hyper Text Transfer Protocol) انتقال می یابند، این پروتکل استانداردی تعریف شده است که با آن متن و سایر اطلاعات چندرسانه‌ای را در وب منتقل می‌کنند که این داده‌ها به دلیل خام بودن و رمزنگاری نشدن برای افراد سوم شخص قابل خواندن هستند، به طور مثال اگر کلمه عبور خود را در بستر این پروتکل از صفحه مرورگر به سرور یک سایت ارسال کنیم ممکن است از طریق سرویس دهنده اینترنت یا اشخاص دیگری که به صورت مجاز یا غیر مجاز به ترافیک شبکه ما دسترسی دارند، قابل روئیت باشد، لذا استفاده از پروتکل HTTP از لحاظ امنیتی برای انجام کارهایی که با اطلاعات حساس از جمله حساب های بانکی و رمزهای مشتریان سر و کار دارند به هیچ وجه شیوه مناسبی نیست، از این رو بانک ها، فروشگاه های اینترنتی و در کل سایت هایی که امنیت کاربران برایشان اهمیت زیادی دارد، از پروتکل دیگری به نام HTTPS (مخفف Hyper Text Transfer Protocol Secure) جهت انتقال داده های رمزنگاری شده به شیوه SSL (مخفف Secure Sockets Layer) استفاده می کنند.

AES-256 چیست؟

استاندارد رمزنگاری پیشرفته (Advanced Encryption Standard) یا به اختصار AES مشخصه‌ای برای رمزنگاری داده‌های دیجیتال است که در سال ۲۰۰۱ توسط مؤسسه ملی فناوری و استانداردهای ایالات متحده ایجاد گردید.

تهیه نسخه پشتیبان یا BackUp

  • BackUp گرفتن روی درایو اکسترنال
  • BackUp گرفتن از طریق اینترنت و سرویس پشتیبان گیری آنلاین
  • تهیه نسخه ی پشتیبان در سرویس ذخیره سازی ابری

باید بدانیم فایل‌های بک آپ‌شان در کجا ذخیره می‌شود و همچنین اگر راهی داشته باشیم تا بتوانند به اطلاعات بصورت مستقیم دسترسی پیدا کنیم و نیازی به ارتباط با ارائه دهنده بک آپ وجود نداشته باشد.

موقعیت جغرافیایی محل نگهداری بک آپ نیز به خاطر قوانین کشورها اهمیت زیادی دارد. خیلی از شرکت ها، مخصوصا در صنعت‌هایی که قوانین بسیار سختی دارند و اطلاعات شخصی کاربران را ذخیره سازی می‌کنند، اجازه ندارند اطلاعات سازمان خود را در خارج از کشور ذخیره نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *